Новини от Пловдив » България » Андрей Райчев: Това правителство е брак по сметка
България Важно Политика

Андрей Райчев: Това правителство е брак по сметка

Това правителство е брак по сметки с отвращение. Няма никакво съмнение – то беше декларирано така. Някой да е казал, че на тези, които арестуваха Бойко Борисов, им е простено? Това е принудено геополитическо правителство. Въпросът е кога ще свърши войната в Украйна и как. Няма вариант на компромис. Всичко в правителството ще е договорено, роля ще играе хитростта. Това ще бъде огромно състезание на дипломация. Това каза социологът Андрей Райчев в предаването „Панорама” по БНТ.

„Предполагам, че ще изберат г-жа Атанасова. Тя е дялан камък. Може би ще се търсят компромисни фигури, които се харесват и от двете страни. Началото на годината показа как ще се гласува след това – ядосваме своите избиратели, но накрая ще ги мобилизираме да излязат да гласуват”, коментира политологът Васил Гарнизов.

„Това правителство решава един много труден и сложен въпрос – как да сме лоялни към НАТО, но да се държим сякаш не е така, за да сме заедно с народа си. Българите не виждат тази война, така както светът я вижда”, обясни той.

По думите на Гарнизов индивидите имат значение. „Когато Тагарев беше съгласуван като министър на отбраната, аз престанах да се интересувам от другите теми. Той беше атакуван от други политици, извън коалицията”.

Той даде съвет на управляващите: „Търсиш авторитети, а те останаха малко в България. Да се постараят да немерят такива фигури, които няма да ядосат собствения им народ”.

Двамата дадоха кратка оценка на частичното ни приемане в Шенген. Социологът Андрей Райчев го определи като безспорен успех, който се приема като поражение.

Според политическият анализатор Васил Гарнизов това е умерен напредък, но все пак напредък.

„Виждам властта в три стълба – военният министър, финансовият министър и вътрешният министър. Важно е да видим дали тези три фигури ще запазят позициите си. Ако те си запазят местата съществени промени при ротацията не виждам, защото там е истинската власт”, поясни политологът.

„Всички участници ще загубят, въпросът е кой колко. И в България, и в Румъния има сглобки. Най-тежката такава е в Израел. Въпросът е кога? Отговорът е докато има война. Ние сме вързани за голямото политическо земетресение – 5 март. В момента в Украйна се броят некролозите. До тук са убити половин милион народ. Те мелят месо, а ние тук ръкопляскаме на Тагарев. Това е човек, който си е научил добре урока. Още половин милион ли ще чакаме да загинат, за да мине Зеленски по „Червения площад”. Ние не можем да предадем Украйна. Трябва да се преговаря с Русия”, обясни социологът.

„Ние ръкопляскаме на героизма на украинците, които с телата си защитават родината си. Има ли шанс за победа? Войната няма да свърши нито тази година, нито другата. Военно решения на конфликта няма. Месомелачката работи от едната страна, от другата страна стоят едни достойни хора”, обърна се Гарнизов към Андрей Райчев, който се съгласи, че руснаците са направили огромна грешка, която сега ще платят.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...