Новини от Пловдив » Важно » Савина Петкова: Предложението за Альоша не отговаря на изискванията за референдумите
Важно Градът Мнения Пловдив Пловдив Важно

Савина Петкова: Предложението за Альоша не отговаря на изискванията за референдумите

„Добре би било да бъде проведен референдум и гражданите на Пловдив да бъдат попитани, за да се затвори веднъж завинаги и за много години напред темата. Предложението на колегите има обаче нужда от известно прецизиране и аз имам някои юридически забележки, че то не отговаря на изискванията на закона, който третира референдумите“, коментира в програма Точно днес на Радио Пловдив Савина Петкова, бивш председател на Общинския съвет и настоящ общински съветник от групата „Браво, Пловдив“.

Петкова уточни, че предложението може да бъде направено от една пета от общинските съветници. Следва да има образци на книжата, които ще бъдат задължителни за използване по време на референдума, който се организира по начина, по който се организират парламентарни или местни избори.

Тя допълни, че задължително трябва да има и финансова сметка колко би струвало: Провеждането на избори струва не малко пари, а това са средства, с които предварително трябва да бъдем наясно и  да бъдат заложени в бюджета на община Пловдив, каза още Петкова.

Важно е да има допитване до до хората, защото по това ще проличи дали ние гражданите на Пловдив и гражданите на България желаем въобще да бъдем питани и дали желаем да носим отговорност за собствения си живот за собствената си държава, коментира още Савина Петкова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...