Новини от Пловдив » Градът » Пловдив кандидатства с проекти за три училища – ето кои са
Градът Образование Общество Пловдив

Пловдив кандидатства с проекти за три училища – ето кои са

Община Пловдив кандидатства с 9 проекта по новата програма на МОН за образователна инфраструктура, чийто срок за прием приключи на 10 януари. Това стана ясно на пресконференция на кмета Костадин Димитров, предава репортер на ПловдивПрес.

“ Ще имаме нова детска градина за 4 групи в район „Северен“ зад  СУ „Пейо Яворов“. Имаме проектна готовност за детска градина в район  „Тракия“ зад „Акваленд“ за 8 групи и детска ясла  в „Южен“ до затвора“, обясни заместник-кметът Владимир Темелков.

Община Пловдив е подала проекти и за три училища. „Първото е Математическата гимазия до хотел SPS, където ще се строи  първи етап, няма да ни стигнат парите и ще търсим дофинансиране. Другото училище е  „Св. Патриарх Евтимий“ – на терена зад мол „Пловдив“  ще изграждаме нова сграда само за гимназиалния клас, а третото училище е ОУ „Княз Александър I““, каза той.

Предишната поръчка за ОУ „Княз Александър I“ е прекратена. Отпуснатите 5 милиона няма да се връщат на 100%, като е договорено, че 3 милиона от тях ще се прехвърлят за физкултурен салон на ОУ „Яне Сандански“. „То също има нужда да мине на едносменен режим, както и предходните три. Не губим парите за ОУ „Княз Александър I“, а част от тях ги прехвърляме за ОУ „Яне Сандански“. Относно изграждането на новата база на Математическата гимназия – това е  сериозен проект, който предвижда кампус върху 10 000 кв. м.  Ако проектът бъде одобрен сега за финансиране от МОН, ще се реализира етап I, а втори и трети етап ще бъде с друго финансиране, каза Владимир Темелков. Отговор се очаква до 60 дни.

Програмата е 22, 5 млн.лв.  – по 7,5 милиона за училище. „На този етап вероятно ще надвишим 50 милиона за трите училища, но няма как да изпуснем парите от МОН. Вземаме ги и ще търсим други варианти за дофиннасиране“, увери той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...