Новини от Пловдив » България » Пеевски: Радев е просто гост, няма значение, че не е присъствал на клетвата на конституционните съдии
България Важно Мнения Политика

Пеевски: Радев е просто гост, няма значение, че не е присъствал на клетвата на конституционните съдии

Делян Пеевски

Няма значение, че президентът Румен Радев не е отишъл на клетвата на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков като конституционни съдии. Той е просто един гост. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

Пеевски призова медиите да питат лидера на БСП Корнелия Нинова щом тя знае как ще се обжалва решението на Конституционния съд.

„Тя е приятелка с президента, той изпълнява нейните команди. Както сама тя разказва, как го е завела в президентството, как го е взела с мръсни кубинки и го е закарала този, да не казвам какъв, и го е направила президент, за което съжалява, защото това е наказание за България“, изтъкна той.

Пеевски потвърди мнението на юристите на ДПС, че мандатът на конституционните съдии трябва да е 9 години, а не 7 г. Той обвини и медиите, че са защитници на президента Румен Радев.

Делян Пеевски не вижда за какво трябва да бъде разпитан и с какви мотиви, каквото искане отправи Антикорупционния фонд.

Запитан за аферата „Чаталджагейт“, Пеевски заяви, че не се притеснява, а според него финансовият министър Асен Василев е жертва на една атака от съмнителни сайтове на лица, които записваха посолства. Олигарсите, които притежават медии в България, стоят зад атаката.

Пеевски заяви, че сигналите за „Чаталджагейт“ са изпратени в прокуратурата и се очакват резултати. Освен това ще иска прокуратурата да провери сигнали по действащи случаи и производства. Кои обаче – не стана ясно. „Аз искам да има светлина“, категоричен бе Пеевски.

Още

Атанасова и Белазелков положиха клетва като конституционни съдии

Президентът Румен Радев няма да присъства на клетвата на Атанасова и Белазелков

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...