Новини от Пловдив » Важно » Решават се казусите за околовръстния път на Пловдив
Важно Градът Пловдив Пловдив Важно Транспорт

Решават се казусите за околовръстния път на Пловдив

По инициатива на областния управител д-р инж. Илия Зюмбилев се проведе междуинституционална среща с всички страни, имащи отношение към изграждането на околовръстния път на град Пловдив.

Срещата се състоя в сградата на АПИ в София. Домакин беше зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов. „Пловдив е горещ район, които концентрира големи инвестиции и интереси, затова в тази среща трябва да бъдат намерени решения за проблемите преди изграждането на околовръстния път“, каза зам.-министър Найденов.

Проведе дискусия по отношение на четири участъка от околовръстния път.

Относно готовия проект за ново трасе – югоизточно от града, по направлението на път II-56 – от пътен възел „Скобелева майка“ на север до изграденото кръгово кръстовище с Асеновградско шосе на юг, заместник-министър Найденов предложи да се продължи съвместната работа на експертите от АПИ и НКЖИ за решаване на проблемите.

Бяха разгледани и проектите, касаещи удвояване на съществуващия югозападен околовръстен път на Пловдив, разделени на три обособени позиции. Първата включва участъци от републиканските пътища III-805 и II-86 – приблизително от кръстовището при „Джъмбо“ на север до края на моста над река Марица на юг, включително и пътен възел при Пазарджишко шосе. Обособена позиция № 2 представлява участъкът от път III-805 от пътен възел „Царацово“ при Голямоконарско шосе на север до кръстовището при „Джъмбо“ на юг. Третата позиция обхваща най-дългия участък за удвояване – 14 км от път II-86 южно от Пловдив, след края на моста над река Марица до изграденото кръгово кръстовище с Асеновградско шосе, веднага след жп линия на КЦМ АД.

Обърнато бе внимание и на постъпилите в Агенция „Пътна инфраструктура“ възражения и обструкции от заинтересовани собственици, чиито имоти се засягат от трасето на бъдещия околовръстен път. За всеки от трите проекта ЕТИС при АПИ е приел решенията в план, което представлява първи междинен етап от изпълнението на трите договора и с което ситуационните решения за удвояване на трасето са фиксирани. Предстои провеждане на законоустановените екологични процедури пред компетентните органи по околна среда МОСВ и РИОСВ Пловдив, за трите обособени позиции, след приключването на които ще се изработят следващите фази на проектиране – същинските технически проекти и парцеларни планове. Парцеларните планове, по които ще се извършва отчуждаването на засегнатите частни имоти, подлежат на одобряване от министъра на регионалното развитие и благоустройство.

„Повече от 20 години държавата и Община Пловдив се опитват да решат проблема с Околовръстното шосе, но благодарение на нашите съвместни усилия темповете ще бъдат ускорени“, коментира д-р инж. Зюмбилев.

В работната среща взеха участие кметът на Пловдив Костадин Димитров, председателят на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов, представители на МРРБ, АПИ, Областна администрация-Пловдив, ДП НКЖИ и проектанти. Следващата среща епланирана в края на февруари.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...