майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Илияна Йотова: Президентът имаше оферта да стане част от сглобката
България Важно Мнения Политика

Илияна Йотова: Президентът имаше оферта да стане част от сглобката

Илияна Йотова

„Аз съм се убедила, че президентът е човек на честта. Спазва до буквата на закона всички правила и конституционни, и законови. Може би точно това сглобката не може да му го прости“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

„От началото на сглобката президентът не стана част от нея, макар че имаше такива оферти. Той нито за секунда не ратифицира незаконните им действия, точно обратното винаги се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прощава“, добави Йотова, цитирана от bTV.

„Има нужда от политическа алтернатива. Вчера разчетох в думите на президента, че той не каза, че е алтернативата, нито каза, че ще направи алтернативата или ще конструира нова политическа партия. Всички в обществото виждаме, че има нужда от нещо ново. Що се отнася до тази бясна реакция на всички, които участват в сглобката, техният страх е точно това – алтернативата. Всеки ден колкото и пъти да излязат и да кажат, че няма алтернатива на тяхното управление, токова пъти се опитват да убедят себе си“, обясни тя.

Тя коментира и открития конфликт между „Дондуков 2“ и ДПС. От миналата седмица, след внасянето на конституционната жалба срещу избора на Атанасова и Белазелков за конституционни съдии от Радев, председателят на ДПС Делян Пеевски поиска главният прокурор, МВР и ДАНС да кажат дали има дела на трупчета, свързани с президентската институция.

„Войната с президента продължава. Може би в момента сме свидетели на трети сезон на тази война, първият беше президент и войната в Украйна, втората беше президент и Конституция, а сега очевидно сме за кожата на един президент“, категорична бе Йотова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...