майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Австралийски спортист беше ухапан от втората най-отровна змия в света
Важно Спорт

Австралийски спортист беше ухапан от втората най-отровна змия в света

Планинско колоездене едва не се превърна в трагедия. Австралийският колоездач Анди Барлоу беше ухапан от кафява змия, която се смята за втората най-смъртоносна змия в света, докато караше по пътеките на Ю Йънг Парк в щата Виктория.

Той оцеля по чудо, като показа голямо спокойствие и хладнокръвие в момента, в който разбра какво се е случило.

„Докато карах по алеята, чух нещо да минава през храстите и да се удря в задното колело. Мислех, че е просто клон, който влезе в задното колело и тогава нещо удари задната част на крака ми. Изпуснах мотора и видях кафява змия, увита около задното колело. „Първата ми реакция беше: „Сигурно са ме ухапали“. Легнах на сянка, осъзнавайки какво се е случило току-що“, каза Барлоу.

След това австралиецът показа голямо спокойствие и мъдрост, като изпъна крака си, без да се движи, вместо да се обърне назад и да отиде до колата си седем километра надолу, което можеше да повлияе на разпространението на отровата.

В ужасяващия си инцидент Анди Барлоу имаше късмет. Можел да разчита и на помощта на двама души, които пристигнали на мястото няколко мига по-късно, единият от които превързал крака му. Линейката го откара час по-късно. Този бивш военен ветеран публикува впечатляващо видео на змията, която се е оплела между задното му колело.

„За 50 години съм имал много близки срещи със змии, но тази е най-близката досега“, завърши той, като благодари на своите спасители и научи ценен урок.

„Бъдете готови, когато излизате по това време на годината, отсега нататък ще съм сигурен, че всеки момент ще имам комплект за ухапване от змия!“

Австралийската федерация по колоездене сподели неговата история, като призова членовете си да бъдат „предпазливи“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...