майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Разнобой между ПП-ДБ и ГЕРБ за поста на Денков след ротацията
България Важно Политика

Разнобой между ПП-ДБ и ГЕРБ за поста на Денков след ротацията

Какъв ще е постът на премиера Николай Денков след ротацията в кабинета през март? Това е най-спорният въпрос между ГЕРБ и ПП-ДБ в последните дни, пише Actualno.com и се позовава на свои източници.

Според информацията двете страни не могат да се разберат дали Денков да стане министър на образованието или външен министър. Желанието на ПП-ДБ е той да заеме поста на Мария Габриел като вицепремиер и ръководител на външното ведомство. ГЕРБ обаче държат Денков да е и вицепремиер, и просветен министър.

Миналата седмица сегашният министър-председател говори по темата, като заяви, че все още няма фиксиран състав на правителството при ротацията. Мария Габриел пък каза, че работата на министерството на външните работи също ще бъде оценявана като част от подготовката за следващия кабинет, но е важно България да продължи да бъде приемана добре навсякъде по света.

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев също хвърли масло в огъня, след като обяви в телевизионно интервю в събота, че няма договорка с ГЕРБ акад. Денков да стане министър на образованието.

„Буквалното приемане за ротация е Габриел – премиер, акад. Денков – вицепремиер с портфейла й. Редно е той да стане външен министър. Идеята е МС да запази максимално своя състав. Габриел и Денков ще дадат своите оценки с приоритет, така че зависи от тях. След това и ние можем да предложим смяна на министри“, каза Ананиев.

Според информация на сайта, все още нищо не е решено, включително предстоят и по-сериозни разговори за това кои министри ще запазят постовете си.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...