майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Градът » Поставят над 1000 нови пластмасови контейнера за отпадък в Пловдив
Градът Общество Пловдив Случка на деня

Поставят над 1000 нови пластмасови контейнера за отпадък в Пловдив

Служители на „Чистота“ поставиха над 200 нови пластмасови контейнера за смесен битов отпадък в район „Централен“. С част от тях са заменени досегашни съдове за смет, запалени при неправилното им използване от граждани.

На някои места – зад „Тримонциум“, автогара „Юг“, ул. „Велико Търново“, при кръстовището на ул. „Антон Тайнер“ с бул. „Източен“ и др., броят им е увеличен. От районното кметство са утвърдени нови точки, където за първи път се разполагат контейнери – край новите жилищни сгради на ул. „Менделеев“, „Антон Тайнер“ и др. На някои локации металните съдове са заменени с пластмасови, с което да се намали шумът при обслужването им.

Общо над 1000 нови контейнера предстои поетапно да бъдат поставени във всички райони на града – 700 броя тип „бобър“ с вместимост 1100 л и 320 „куки“ с капацитет 120 и 240 л. Те се доставят след проведена от Община Пловдив обществена поръчка.

„Заменяме счупените, които вече не подлежат на ремонт. Допълваме там, където са недостатъчни. Поставяме на нови места, посочени от районните еколози“, каза директорът на „Чистота“ инж. Десислава Георгиева.

Тя призовава гражданите да ги пазят и ползват по предназначение, като изхвърлят отпадъка вътре в тях. Само преди дни зад Халите например бяха поставени съвсем нови 10 контейнера, но от близки търговски обекти и заведения трупат камари отпадъци наоколо. Георгиева отново предупреди, че всеки установен нарушител при засилените напоследък проверки ще бъде санкциониран.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...