майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Градът » Постоянен арест за двама българи и турчин, хванати с дрога за над 400 000 лева в Пловдив
Градът Общество Пловдив Съд и Прокуратура

Постоянен арест за двама българи и турчин, хванати с дрога за над 400 000 лева в Пловдив

Апелативен съд – Пловдив потвърди мерките за неотклонение „задържане под стража“, взети от Пловдивския окръжен съд спрямо трима мъже, единият от които от турски произход, обвинени в държане с цел разпространение на марихуана за 400 275 лева.

Тримата са задържани при полицейска операция на 26 януари тази година на паркинг на хипермаркет на Карловско шосе. 65-годишният Димитър  Димитров предал няколко чанти с общо 20 килограма марихуана, на турчина Керен Басуд, който трябвало да ги транспортира до Истанбул и да ги предаде на поръчителя. Синът на Димитър Димитров – Владимир, който е на 35 години, се грижел за логистиката на сделката. Заснет е от камери да оглежда паркинга часове преди предаването на наркотика. Турчинът оставил собствената си кола на паркинг, отдалечен на пешеходно разстояние от мястото на сделката. Той има френска виза и пътува много често в чужбина.

Пловдивският апелативен съд прие определението на окръжния съд за обосновано и законосъобразно за всеки от тримата обвиняеми. По делото има данни за съпричастност на тримата мъже към престъплението, в което са обвинени. Тя се извлича от показанията на полицаите, голямото количество иззета марихуана и протоколите за оглед, предоставени днес от прокуратурата.

Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност за тежки умишлени престъпления, за които Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Има реална опасност всеки от тримата да извърши престъпление при определяне на по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, като това произтича от механизма на извършване на престъплението, в което са обвинени, от създадената добра организация и наблюдаваната известна конспиративност. За турския гражданин има опасност да се укрие, тъй като няма адрес в България, а има данни за неговата сериозна трансгранична мобилност./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...