майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Делян Добрев: Сглобката претърпя пълен провал, няма никаква яснота за кабинета след ротацията
България Важно Мнения Политика

Делян Добрев: Сглобката претърпя пълен провал, няма никаква яснота за кабинета след ротацията

Делян Добрев

„Всъщност няма никаква яснота за кабинета след ротацията. Единственото предварително уговорено нещо – че Денков ще бъде образователен министър, не беше спазено от страна на ПП. Разбираме, че Денков поставя ултиматум да бъде външен министър, защото пред колеги е казал, че иска да пътува”. Това каза пред Нова телевизия депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев. По думите му по този начин излиза, че ГЕРБ няма да има нито едно министерство в новия кабинет.

Според Добрев „профилът на Мария Габриел предполага тя да бъде външен министър, защото има опит в тази сфера, докато профилът на Денков предполага той да е образователен министър, защото няма никакъв опит във външната сфера”.

„Сглобката претърпя пълен провал”, категоричен бе депутатът. „С това правителство и еврозоната ще ни е само по въздух. Ще я видим през крив макарон, защото инфлацията ни е три пъти по-висока, отколкото трябва да бъде”, допълни Добрев. Според него няма да приемем еврото нито през 2025 г., нито през 2026-а. Той отправи покана към „Продължаваме Промяната” да подкрепи 9-месечен кабинет на ГЕРБ.

Делян Добрев коментира неосъществената визита на делегация, начело с Николай Денков, в САЩ. „Щатите не ги искат, защото те, в продължение на година и половина, наляха милиарди в режима на Путин през „Лукойл”. Това е истината”, твърди народният представител./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...