майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Кирил Петков: Най-логично е акад. Денков да бъде външен министър след ротацията
България Важно Мнения Политика

Кирил Петков: Най-логично е акад. Денков да бъде външен министър след ротацията

Кирил Петков

Целим да има минимални трусове в управлението, да има минимални промени. За нас е важно да има пълна ротация между Мария Габриел и акад. Николай Денков.  Най-логично е Мария Габриел да бъде само премиер, а акад. Денков да бъде вицепремиер и министър на външните работи. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в кулоарите на парламента.

По думите му да си премиер е тежка задача и не трябва да се съвместява с външен министър. „Да си премиер означава, че имаш отговорност към всички министерства. Тази задача е много тежка и по никакъв начин не е хубаво да се съвместяват повече от една роля. Най-добре е акад. Денков да бъде вицепремиер и министър на външните работи, коментира Петков.

„В ЕС няма нито един премиер и външен министър заедно. Едновременно с това има много формамати в ЕС, където се явяват само външните министри. Ще е странно българският премиер да бъде на тези формати. Също ще е странно да нямаме представителство там. Денков и Габриел са много добър екип. Ние заставаме зад Мария Габриел, тя ще бъде много добър премиер. Добрият статут на Габриел и Денков може да бъде запазен много добре, ако те си сменят пълните позиции“, добави съпредседателят на ПП.

„Не мисля, че някой може да си помисли, че ще се счупи сглобката, защото някой иска да има претенции да има премиерски пост и министерски пост. Това за мен е несъстоятелна теза. Правителството трябва да продължи да управлява с ясна програма и приоритети. В този момент нашия фокус е Мария Габриел да бъде премиер и правителството да продължи с малки промени. Мисля, че ГЕРБ са на същото мнение. Държавата не трябва да бъде поставяна във вакуум. Колкото по-малко ротации се случват, толкова по-смислено, защото могат да продължат политиките, които са правени до този момент. Ако сега се сложат нови хора, тепърва ще трябва да се запознават с всичко“, посочи още Петков./ПловдивПрес

Още новини по темата

Теменужка Петкова: След ротацията Габриел трябва да остане външен министър и премиер

Делян Добрев: Сглобката претърпя пълен провал, няма никаква яснота за кабинета след ротацията

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...