майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Бизнес » Храни и напитки » Кметството на район „Западен“ организира дегустация на вино за Трифон Зарезан
Градът Пловдив Район Западен Храни и напитки

Кметството на район „Западен“ организира дегустация на вино за Трифон Зарезан

Администрацията на район „Западен“ в Пловдив организира дегустация за гражданите на 14 февруари, когато отбелязваме Трифон Зарезан – деня на виното, лозарите и градинарите.

Събитието съвместно с винарска изба „Джинвира“ в красивия парк „Ружа“. Те ще имат възможността, освен да отпият глътка от божествената напитка, да чуят и разказ от първо лице за пътя на виното – от лозето, през бъчвата, до потребителя. Правенето на вино е занаят, в който се влага и много любов, съобщават организаторите.

В 10 ч. кметът Тони Стойчева ще произнесе кратко слово, след което отец Пантелеймон ще отправи молитва за плодородие и берекет. Дегустацията ще се проведе на алеята, отстрани на храма „Св. Климент Охридски“, и ще продължи до 14 ч.

„Тази година Трифон Зарезан ще се чества в различни точки на района – освен в парк „Ружа“, ще се присъединим и към тържеството на пенсионерския клуб в кв. „Прослав“. Ще изпълним и обичая със зарязването на лозята и очакваме много вълнуващи разговори с хората“, споделя кметът Тони Стойчева.

За доброто настроение ще се погрижат представителният ансамбъл „Марица“ към средното училище „Св. св. Кирил и Методий“ и студио „Музикална вълна“.

През последните години Пловдив се утвърди като една от най-известните дестинации в България, отличаваща се със своите вековни традиции и винен туризъм. Трифон Зарезан е добър повод за среща на любители на хубавото вино.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...