майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет се разпадна
България Важно Политика

Групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет се разпадна

Партия „Възраждане“ остана без група в Столичния общински съвет. Това се случи, след като четирима от съветниците гласуваха “за” кандидатурата на новоизбрания председател на СОС – Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Става дума за Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова. Колегата им Деян Николов ги определи като „предатели“.

Така групата на “Възраждане” се разпадна, тъй като верни на партията останаха само трима. По закон, за да съществува група в СОС, тя трябва да има най-малко петима членове.

„Остана единствената част от „Възраждане”. Това, което се случи днес, е това, което казах и в зала – през последните 3 месеца вървеше активна кампания за купуване на общински съветници от всички групи. Някои групи бяха изцяло купени, а други бяха пробити с предложения за постове и пари”, заяви пред журналисти Николов.

Той каза, че не знае какво и колко точно е предлагано, но тази практика е показателна за това как ще се управлява столицата оттук нататък.

„Тези, които са в сглобка на национално ниво, се разбраха да направят сглобка и в София. От днес, за съжаление, групата на „Възраждане” в СОС намалява. Имаме четирима души, които са предатели и са купени, те повече няма да бъдат в групата”, посочи Николов.

Той се извини на избирателите, че в партията са били вкарани „троянски коне”, които явно не са се водили от каузата „Възраждане”, а са преследвали други интереси или са се поддали на натиск.

„На нас ни предлагаха да се включим в едно управление, което щеше да бъде сглобка в София и да, щяхме да получим всичко, което искахме”, твърди още Деян Николов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...