майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » САЩ обявиха обажданията на роботи с изкуствен интелект за незаконни
Важно Суматоха

САЩ обявиха обажданията на роботи с изкуствен интелект за незаконни

Регулаторните органи на САЩ обявиха за незаконни измамните „робо обаждания“, направени с помощта на гласове, създадени с изкуствен интелект (ИИ), предаде АФП. Това явление привлече вниманието миналия месец, когато роботизиран разговор, представящ се за президента на САЩ Джо Байдън, призова хората да не гласуват на първичните избори в Ню Хемпшир.

„Престъпници използват гласове, създадени с изкуствен интелект, в нежелани роборазговори, за да изнудват уязвими членове на семейството, да имитират известни личности и да дезинформират избирателите“, заяви в съобщение председателят на Федералната комисия по комуникациите (FCC) Джесика Розенворсел, „Главните прокурори на щатите вече ще разполагат с нови инструменти за борба с тези измами.“

FCC единодушно постанови, че гласовете, генерирани от изкуствен интелект, са „изкуствени“ и следователно нарушават Закона за защита на потребителите по телефона (TCPA). TCPA е основният закон, който FCC използва за ограничаване на нежеланите обаждания, като ограничава телемаркетинговите обаждания и използването на автоматични системи за набиране на номера.

Според FCC решението прави незаконно клонирането на гласове, използвано при измами с роботизирани обаждания, което позволява лицата, които стоят зад такива операции, да бъдат преследвани. Преди това правоприлагащите органи можеха да преследват хора за резултатите от измами, като например измами, извършени с помощта на роботизирани обаждания, но не и за самите обаждания, заявиха регулаторите.

Разпространението на такива обаждания се увеличи през последните години с помощта на автоматизирани системи за обаждания, някои от които дори „подмамват“ телефонните номера, за да изглеждат, че са от някой местен човек./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...