майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Градът » Ето как Пловдив ще отбележи 151 години от гибелта на Апостола
Градът Общество Пловдив

Ето как Пловдив ще отбележи 151 години от гибелта на Апостола

На 19 февруари, понеделник, в Пловдив ще бъде почетена 151-тата годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски.

В 10.00 часа в храм „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров – председател на храм „Св. Св. Петър и Павел“, каквато е традицията от години в този ден. Организатори на панихидата са Петко Георгиев – родственик на Апостола и Общински комитет „Васил Левски“.

В 11.00 часа започва поклонението пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика с участието на представителни военни формирования – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски” и Комитет „Родолюбие”.

Водещ на възпоменанието по повод годишнината ще е Златко Павлов. Слово пред паметника ще произнесе Маги Стоева, ученичка в XII „б“ клас на ОМГ „Акад. Кирил Попов“- Пловдив. Церемонията завършва с полагане на венци и цветя на паметника на Апостола и едноминутно мълчание.

За да почетат делото и паметта на Апостола и да положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски се очаква да присъстват кметът на Община Пловдив Костадин Димитров, областният управител Илия Зюмбилев, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, генерал – майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, общественият посредник на община Пловдив, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...