майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Кметът Костадин Димитров показа Епископската базилика на председателя на Националното събрание на Република Корея
Важно Градът Община Пловдив Пловдив Важно

Кметът Костадин Димитров показа Епископската базилика на председателя на Националното събрание на Република Корея

Делегация, водена от председателя на Националното събрание на Република Корея г-н Ким Джин-пьо, посети Пловдив. Тя бе посрещната в Епископската базилика на Филипопол от кмета на Пловдив Костадин Димитров, председателя на Общинския съвет Атанас Узунов и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Кметът Костадин Димитров посочи, че културата и представянето на архитектурно-историческото наследство по най-добрия начин, са сред основните приоритети на ръководството на Община Пловдив.

Председателят на Националното събрание на Република Корея остана възхитен от мозайките, изложени в Базиликата. Огромно впечатление му направи изображението на пауна с отворената си пищна, многоцветна опашка – олицетворение на райската градина и безсмъртието на душата.

Кметът Костадин Димитров подчерта дългогодишното сътрудничество и приятелски отношения с Република Корея и припомни, че Пловдив е побратимен с корейския град Тегу.

После гостите разгледаха Античния Одеон, Западните пропилеи, Главната улица и Античния театър. Председателят на Националното събрание на Република Корея си направи снимки за спомен пред Община Пловдив.

Делегацията, водена от Ким Джин-пьо, е на официално посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...