майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Бизнес » Протестиращите земеделци се опитаха да пробият полицейския кордон пред Министерски съвет
Агро Бизнес България Важно Политика

Протестиращите земеделци се опитаха да пробият полицейския кордон пред Министерски съвет

Снимка: Георги Димитров

Протестът на земеделците в Триъгълника на властта ескалира, хората се опитаха да влязат в Министерския съвет, като призоваха премиера Николай Денков да слезе при тях. Четворен кордон от полицаи ги спира да нахлуят вътре. „Предлагаме да спрат глупостите и да седнем на диалог с министър-председателя. Няколко пъти им писахме и на него, и на министъра. Не можем да кажем на хората да се приберат на заколение. Искаме право на съществуване, не искаме само пари“, заявиха те. Представители на браншовите организации входираха исканията си.

Точно в 11:00 ч. представителите на 26-те земеделски организации, които искат оставката на Кирил Вътев, излязоха на протест в Триъгълника на властта – между Министерския съвет, сградата на Народното събрание и Президентството. Бяха излети отново литри с мляко в знак на недоволство, този път протестиращите не докараха тежка техника.

„Няма допълнителни средства за земеделието. Парите се местят от единия джоб в другия“, заявяват от Инициативния комитет за спасяване на българското земеделие.

„Настояваме министърът на земеделието да спре да лъже и да манипулира българската общественост, защото сутринта каза, че протестиращите днес не търсят диалог и го отхвърлят“, заяви Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопроизводителите, който е един от организаторите на протеста.

Той е категоричен, че исканията им не са политически, а са свързани с просъществуването на българското земеделие в чувствителните сектори „Животновъдство“, „Зеленчукопроизводство“ и „Плодове“.

Министърът постоянно прехвърля проблемите, които той създава, към премиера акад. Денков. Дори днес си позволи да каже, че искаме оставката на министър-председателя и на правителството, което въобще не отговаря на истината“, добави Венцислав Върбанов, председател Асоциацията на земеделските производители в България, който също е сред организаторите на днешния протест.

Според него, Вътев не е могъл да разбере какви са му функциите и за какво точно отговаря. По думите му няма логика в действията на министъра на земеделието и затова му искат оставката.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...