Новини от Пловдив » Градът » Дебора в Пловдив: Очаквам само справедливост
Градът Общество Пловдив Съд и Прокуратура

Дебора в Пловдив: Очаквам само справедливост

Дебора Михайлова

„Очаквам само справедливост. Това е единственото, което ще кажа. Няма да коментирам нищо повече“. Това заяви в Пловдив Дебора Михайлова. 19-годишното момиче от Стара Загора пристигна с близките си в Районния съд, където започна  делото срещу Георги Николаев Георгиев, обвинен в нанасянето на травми с макетен нож на Дебора.

Делото беше изпратено в града под тепетата, след като всички съдии от Стара Загора си направиха отвод.

Пловдивският районен съд гледа делото „Дебора“ при закрити врата, заради разгласяване на подробности около интимния живот на двамата.

Георги Георгиев

Георги Георгиев е с 3 обвинения. Първото е, че на 26 юни м. г. с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е причинил на момичето двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил. За това престъпление законът предвижда от 2 до 10 г. затвор.

Второто е, че на същата дата остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като я ударил с юмрук в лицето. Наказанието за това е до 6 г. затвор.

Същото наказание се предвижда и за третото твърдение на прокуратурата – че в периода от април до 25 юни 2023 година 6 пъти се е заканил с убийство на Дебора.

Случаят придоби широк обществен отзвук месец по-късно. Тогава се разбра, че насилникът е бил задържан за кратко и освободен от старозагорския съд, чийто състав преценил, че извършеното е само „лека телесна повреда“.

На 31 юли Георгиев вече бе задържан за постоянно в ареста. За престъпленията, за които е обвинен, той може да получи до 10 години затвор.

Случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...