Новини от Пловдив » Бизнес » Екология » Иван Стоянов: Новите строежи в Пловдив с помещение за отпадъци
Градът Добрите примери Екология Имоти Пловдив Пловдив Важно

Иван Стоянов: Новите строежи в Пловдив с помещение за отпадъци

Иван Стоянов
  • В различни райони и квартали на града такса-смет ще се изчислява по различни способи

Работна група ще изработи методиката за определяне на размера на такса битови отпадъци в Пловдив. Вероятно в различните квартали и комплекси размерът ще се изчислява по различни способи – индивидуални торби за смет, индивидуални съдове, количество на отпадъка и разпределяне на услугата на броя на ползвателите и т.н. Това стана ясно от участието на заместник-кметът на Община Пловдив „Екология и здравеопазване“ Иван Стоянов в БНТ подкаст „Къде живеем?“ с Камен Коларов.
“Но трябва много внимателно да се работи в тази посока, за да не се направи един дисбаланс между фирмите и гражданите, тъй като знаем, че има фирми и офиси, които не генерират такова количество отпадък. Затова методиката дава възможност да се изчислява и такса битов отпадък и по поддържане на териториите за обществено ползване, тъй като това включва машинно метене, машинно миене, зимно поддържане, ръчно метене, както и озеленяването. Ние там трябва да разпределим изчисляването на таксата по територията, която се обслужва за точно за тези дейности”, заяви Иван Стоянов.
“Сега, с мандата на кмета Костадин Димитров въвеждаме и работните групи, които да изчислят точно тази основа, за да намерим точния баланс, да няма ощетени”, уточни заместник-кметът.
Според него такса битови отпадъци ще се изчислява за всеки район по един и същ начин, но с различни способи.
“Дори сме изпратили писмо и до заместник-кмета г-н Пашов – с издаването на нови строителни разрешителни, въвеждане на един обект в експлоатация, както се изисква да имат паркоместа, така да има изискване и за помещение за съдове за отпадъци, за смесен битов отпадък, за пластмаса, за метал, за батерии, за опасен отпадък –  всеки код отпадъци да си е с отделен съд в отделно помещение, където само ползвателите на имота, собствениците и сметосъбиращата фирма да имат достъп до там.”, обясни Иван Стоянов.
Според заместник-кмета съвременната техника позволява и чрез съдовете, и чрез сметосъбиращите машини много точно да се изчислява количеството на отпадъка. Изборът на методика и способите за определяне на такса-смет ще рефлектират и върху изискванията, които ще залегнат в новата поръчка за сметосъбиране и сметоизвозваве в Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...