Новини от Пловдив » България » Шантажираната съдийка: Активностите по случая „Нотариуса“ са имитация
България Важно Коментари Крими Мнения Общество Съд и Прокуратура

Шантажираната съдийка: Активностите по случая „Нотариуса“ са имитация

Съдия Владислава Цариградска Кадър: БНТ

Всички активности по случая „Нотариуса“ представляват една имитация. След убийството на Мартин Божанов не е имало нито една твърда и решителна институционална реакция. Това коментира пред БНР съдия Владислава Цариградска, която твърди, че е шантажирана от Божанов.

„Явно това е поредната подмяна – списъци, които отново бяха извадени от хора от политическата власт, от хора в Народното събрание, без да има яснота как се вадят тези списъци. Какви хора, въз основа на какви доказателства са били включени там. На този етап за мен категорично няма надежда в тези формати да бъде разкрита истината“, каза магистратът.

„Аз съм затруднена да представям доказателства, защото не ми се позволява да участвам в нито едно производство, в което мога да поискам събиране на доказателства, по-специално досъдебното производство за заплахите спрямо мен“, изтъкна съдия Цариградска.

Тя припомни, че самият Борислав Сарафов, който сега изпълнява функциите на главен прокурор, разказа как се създават подобни докладни и подобни компромати, които от дирекция „Публична комуникация“ към главния прокурор се пускат към определени медии.

Ако няма достатъчно обществен натиск институциите да заработят, тези групировки ще продължават да си разменят компромати, да търгуват с тях, а от друга страна е възможно да продължи запушването на усти на хора като Мартин Божанов, коментира още Цариградска.

По думите й трябва да се търси истината, за да може съдебната система да се освободи от хората, които нямат място там.

Цариградска настоя да бъдат прекратени възможностите, нормативно и на практиката, подобни схеми да съществуват и занапред.

Тя подчерта, че липсват убедителни отговори от МВР и ДАНС, които все още не са казали дали Мартин Божанов е бил таен сътрудник на службите.

Още по темата: 

Явор Божанков: Не е изключено да лъснат връзки с Нотариуса на политици от високите етажи на властта

Анна Заркова: Войната в прокурорските групировки се води през подбрани медии

„Сега“: Мистерията с двете ЕГН на Мартин Божанов – Нотариуса се задълбочава

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...