Новини от Пловдив » Бизнес » „Булминт“ представи България на Световния панаир на парите в Берлин
Бизнес Пловдив Портфейл Посоки Свят

„Булминт“ представи България на Световния панаир на парите в Берлин

Заедно с Монетния двор на БНБ са единствените родни изложители в престижното международно събитие

За трети пореден път българският частен монетен двор „Булминт“ се включи в най-престижното събитие в международната монетна индустрия – Световния панаир на парите 2024 (World Money Fair 2024 – WMF 2024) в Берлин. Заедно с Монетния двор на БНБ бяха единствените български представители в тазгодишното издание.

Освен като най-голямо изложение на монети, WMF 2024 е известен и с това, че обединява всички заинтересовани страни на едно място: колекционери, търговци, производители – монетни дворове и експерти по монетосечене, и индустрията за доставки. Най-впечатляващи традиционно са щандовете на монетните дворове, които с еднаква сила привличат колекционери и търговци.

За почти 20 години от основаването си „Булминт“, чиято производствена база е в Пловдив, претърпява значителна трансформация от локална компания, специализирана предимно в обработката на благородни метали, до международно опериращ частен монетен двор – първият и единствен в България. Ключово предимство се оказва затвореният вътрешен цикъл – факт, с който могат да се похвалят едва 4-5 монетни двора в Европа и който дава основание за участие в изложения от ранга на WMF 2024.

На щанда си в Берлин „Булминт“ за първи път представи извън България някои от най-новите си продукти с proof-like качество. Сред тях са създаденият специално за 20-годишнината на „Булминт“ медал „Феникс“ от 1 кг чисто сребро проба 999 и произведените под собствен бранд монети – първата серия златни инвестиционни монети „Златен Феникс“ и сребърните инвестиционни монети „Сребърен Феникс“, „Маори” и „Сребърен Мустанг”.

За монетата “Сребърен Мустанг” това бе „предпремиера”, защото представянето за българския пазар бе насрочено за средата на месец февруари тази година, съобщават от българския частен монетен двор.

Дизайнът на щанда на „Булминт“ бе вдъхновен от монетите „Златен Феникс“ и запознаваше посетителите не само с най-новите инвестиционни продукти, а и с производствените технологии, в основата на които е залегнало типичното българско майсторство, наследено от хилядолетната традиция в обработката на благородни метали по нашите земи.

Паралелно с участието си като изложител, българската компания участва и в 20-ото издание на Техническия форум, предхождащ Световния панаир на парите 2024. Представителите на „Булминт“ Мая Иванова и Томас Кьонингер се включиха в програмата с кратка презентация за основните принципи на рафиниране и леене на благородни метали и за високото качество на крайния продукт, получено при затворен вътрешен цикъл на производство.

От създаването си през 2004 г. в Пловдив, компанията последователно се стреми да прилага най-иновативните методи и подходи в процеса на производство. Основните дейности са насочени към рафиниране и обработка на благородни метали и производство на цяла гама bullion, proof-like и proof монети, медали и кюлчета. Иновативният подход към бизнеса с благородни метали обхваща цялата верига на доставки, всички поддържащи дейности и услуги. Разработването и внедряването на най-новите методологии и най-съвременния технически парк през последните години води до 260% увеличение на производствения капацитет. Това дава възможност за сключване на договори с клиенти и партньори от цял свят.

Цифрите говорят сами за себе си – през 2019 г. оборотът на Bulmint е малко над 17 млн. лв. (8,5 млн. евро), а през 2023 г. достига почти 1 млрд. лв. Този резултат поставя частния монетен двор в Топ 30 на компаниите в България за 2023 г.

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...