Новини от Пловдив » България » Борисов: Не съм получил меморандума от ПП-ДБ, избори 2 в 1 са логичен завършек на тази коалиция
България Важно Мнения Политика

Борисов: Не съм получил меморандума от ПП-ДБ, избори 2 в 1 са логичен завършек на тази коалиция

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е получил меморандума на ПП-ДБ. От първите 10 реда, които му прочела Мария Габриел, разбрал, че избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията, каза той пред журналисти в парламента. Определи предложенията в него като неприемливи. ГЕРБ-СДС не се отказват от външно министерство.

Не сме получили проекта за меморандум на ПП-ДБ. Когато го получим трябва да се погледне правно, дали отговаря на Конституцията, правилата, правилника на парламента. Аз не знам каква е тази незряла политическа тактика на „Промяната“ – подобен документ се изготвя от работни комисии. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ се пребори и направи компромис, за да има кабинет. Всички останали министри са на ПП-ДБ, заяви Бойко Борисов.

Промяната пускат някакъв документ, докато усилено сменят регулаторите. Този подход е арогантен, този подход е неприемлив, този подход изправя ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да е било. Кой съгласува смяната на най-важната агенция в България – Агенцията за държавен и финансов контрол? Да угодим на Вили, попитаха ли партньорите си, попита той.

В кой меморандум са записани ДНСК, БАБХ или Агенция „Митници“ и обединяване ѝ с НАП – еднолична смяна от една партия, попита той.

Много е щедро от Кирил Петков да ни предлага да си парцелираме държавата. Но не виждаме никаква принципност. Коя правова държава парцелира? 9 месеца сменяха поголовно всичко, без да се сетят за подобен меморандум. Да си разделим 50 на 50 всичко в държавата, а в същото време целият Министерски съвет да остане техен с 2/3 зам.-министри и 2/3 областни управители, негодува лидерът на ГЕРБ.

„Единственото, за което сме се разбрали досега е Денков и Габриел да направят преглед на министрите и след това да предложат как да се действа. Но това ще се случи, когато Ники се „напътува“, заяви Борисов.

„Избори 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази коалиция“, категоричен бе Бойко Борисов.

Попитан какво ще правят от ГЕРБ, като вземат мандата и дали ще го  върнат той заяви: „До 8 март има много време“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...