Новини от Пловдив » България » Денков от Париж: Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел
България Важно Политика Свят

Денков от Париж: Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел

Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел. Това правителство има смисъл да съществува, ако продължава с реформите. Това заяви в Париж премиерът Николай Денков. „Това са същите приоритети, същите задачи. Преди 3 седмици с Мария Габриел се разделихме с идеята, че ще обсъдим министрите, след като тя направи преглед на тяхната работа и след като проведе разговори с тях да седнем и да ги обсъдим, това досега не се е случило. Трябва да намерим начин да ускорим процесите и да стартираме преговорите“, подчерта Денков.

По думите му меморандумът е входна точка за разговори и преговори.

Относно разделяне на поста на външния министър на две, Денков коментира, че е въпрос на преговори. „Това е детайл в цялата голяма картина. Това правителство и Народно събрание има смисъл да съществува, ако продължи да изпълява това, което е записано в управленската програма“, коментира Денков. И поясни, че е необходим фокус върху реформите – попълване на състава на Антикорупционната комисия, промени в Закона за съдебната власт, които следват от промените в Конституцията, запълването на регулаторите.

По думите му България е получила поздравления от френския президент затова, което страната ни е направила като реформи през последните 8 месеца. „Макрон специално подчерта, че се надява това да продължи и през следващия период. За Франция е важно да бъде изградена ясна отбранителна стратегия, система затова как Европа може да се защити от евентуална атака от страна на Русия. За Франция е важно да има надежден съюзник на югоизточния фланг на НАТО и Франция е готова да работи заедно с България за изграждане на общ капацитет в нашата отбранителна индустрия. Говорихме за възможности за развитие на водноелектрически проекти в България“, допълни Денков и подчерта, че Франция подкрепя България по отношение на Шенген, еврозона, Организация за икономическо сътрудничество.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...