Новини от Пловдив » България » Мартин Димитров, ПП-ДБ: Истинското предложение е всички регулатори да бъдат сменени
България Важно Политика

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Истинското предложение е всички регулатори да бъдат сменени

„Истинското предложение е всички регулатори да бъдат сменени и променени. Предвидили сме граждански контрол и проверки над целия процес, трябва да ги сменим тези хора и те да започнат да работят“. Това каза в „Още от деня“ Мартин Димитров, депутат от „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ относно меморандума на ПП-ДБ. Според него не е въпрос кой предлага „правилните хора“, а да се направи така процедурата, че регулаторите да заработят. „Да си кажем истината – как да избереш с този състав на парламента или със следващия състав на парламента“, призна Димитров и подчерта, че „всичко трябва да бъде на светло, пред хората, за да е успешно“.

Той коментира внесения в деловодството на Народното събрание проектозакон за защита на правата на потребителите от мобилните оператори с думите: „Потребителят е по-слабата страна в отношенията с мобилните оператори. Оказва се, че операторите с колкото преценят, с толкова могат да ти вдигнат цената. Хората с основание казват, че няма държава по тази тема, че регулаторите не правят това, което трябва“. „И европейското, и българското право ни позволява да запишем, че когато има увеличение на цената по срочен договор, независимо дали е индексация или нещо друго, потребителят може да се откаже без неустойки. Това му дава свободата след това да преговаря с всички оператори, което ще насърчи конкуренцията в този сектор, ще даде на хората повече избор. Това ще доведе до една по-добра пазарна среда“, обясни Мартин Димитров.

Той уточни, че предложението не касае единствено индексацията, а всяко увеличение на цената, и допълни: „Записали сме, че увеличаваме глобите за неспазването на закона, защото установихме, че за нелоялни практики през последните три години има 68 глоби на стойност около 540 000 лева“.

Мартин Димитров каза още, че очаква категорична подкрепа за законопроекта в парламента, защото той е „очевидната“ първа стъпка и е „трайно решение на въпроса“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...