Новини от Пловдив » Важно » Хусите нападнаха още един контейнеровоз в Червено море
Важно Свят

Хусите нападнаха още един контейнеровоз в Червено море

Британската фирма за морска сигурност „Амбри“(Ambrey) заяви, че йеменските бунтовници хуси са открили огън по контейнеровоз, плавал под флага на Либерия и пътувал към Сомалия, предаде Ройтерс.

Подкрепяната от Иран групировка заяви, че е атакувала израелски товарен кораб MSC Silver в Аденския залив, в близост до Червено море, с няколко ракети.

Военният говорител на хусите Яхия Сареа не даде подробности, но заяви, че групировката е използвала и безпилотни самолети, за да атакува редица американски военни кораби в Червено и Арабско море, както и обекти в южния израелски курортен град Ейлат.

„Хусите окачествиха плавателния съд като израелски. На сайта операторът беше публично обявен като работещ в сътрудничество със ЗИМ и че редовно е посещавал (израелски) пристанища“, се казва в консултативната бележка на „Амбри“.

Zim Integrated Shipping Services Ltd, известно като ЗИМ, е израелска компания за международни товарни превози със седалище в Израел.

Хусите, които контролират най-гъсто населените райони на Йемен, редовно атакуват плавателни съдове с търговски връзки със САЩ, Великобритания и Израел, което предизвика ответни западни удари по военни обекти на хусите в Йемен.

Хусите обещаха да продължат да атакуват кораби в знак на солидарност с палестинците, докато израелските сили не спрат военните си действия в Газа./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...