Новини от Пловдив » Паметни фрази » Пеевски: Малката бъбрива Шехерезада Христо Иванов тласка държавата към нови избори, може да се отрече и от брат си
Паметни фрази

Пеевски: Малката бъбрива Шехерезада Христо Иванов тласка държавата към нови избори, може да се отрече и от брат си

Делян Пеевски

„Човекът, който тласка България към нови избори, се казва Христо Иванов“. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Коментарът му дойде, след като по-рано в свое интервю пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обвини в Пеевски в същото – че иска предсрочен вот. Там той обясни, че отдава вчерашното „избухване“ на Пеевски с нервност, защото не получава това, което иска.

„Девет месеца това правителство го има благодарение на ДПС. Никой не е направил повече от нас, за да го има това правителство. Моят приятел Христо цели да тласне България към нови избори, защото живее с изключително големи комплекси. Не му се случи да прати ген. Атанасов в пенсия в Конституционния съд. Мечтата му беше да обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер. Защото живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. А когато имаш големи комплекси, искаш да си имаш нова партийка, но това се нуждае от избори. Човекът, който тласка България към избори, се казва Христо Иванов“, посочи Пеевски.

„Този пасквил – „мурмурандум“, както го нарекоха, е написан от моя приятел Христо Иванов. Христо обърна държавата на един голям телевизор, опита се да го глътне и се задави. Имаме напредък призна си за Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд“, каза още Пеевски.

Никой не е направил повече от нас, за да го има това правителство. Моят приятел Христо цели да тласне България към нови избори, защото живее с изключително големи комплекси. Не му се случи да прати ген. Атанасов в пенсия в Конституционния съд. Мечтата му беше да обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер. Защото живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. А когато имаш големи комплекси, искаш да си имаш нова партийка и затова се нуждаеш от нова партийка, разкри Делян Пеевски драмите в коалицията ДБ.

На въпрос дали вече има проблем с начина, по който ПП-ДБ предлага да се издигат номинациите за регулаторите, той отговори: „Номинациите е много ясно как да се издигат. Винаги са се издигали. Има си комисии в парламента. Този пасквил, мемурандум, както го нарекоха, е просто написан от Христо Иванов. Другите му се подведоха на това нещо, изложиха се, видя се, че всичко е да се глътне държавата. Просто моят приятел Христо понечи, обърна държавата на един голям телевизор, реши да го глътне и се задави“.

Вчера Пеевски обвини Иванов, че е лобирал Андрей Янкулов да бъде избран за следващ главен прокурор, но депутатът от ДБ отрече. „За едно съм доволен – имаме напредък вчера. Призна си за главния прокурор, на неговия Антикорупционен фонд, който е негово дете и рожба, с който се рекетират хора. Има само избирателни изказвания в него, всичко се поръчва от Христо Иванов. БИПИ (бел. авт. – Българския институт за правни инициативи), мипи, джипи… Всичко е на Христо Иванов. През тези NGO-та той рекетира държавата“, каза още Пеевски и дори заяви, че Христо Иванов би се отрекъл от брат си Антон, който е енергиен експерт.

„Ние сме тук, вчера също приемахме закони, парламентът си работи. От там нататък, ако някой се откаже да гълта държавата, вече е друга тема, но като гледам всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо и той ги подвежда. Разбирам, че колегите нямат много политически опит, но просто трябва да се отърсят от неговите номера“, коментира Пеевски.

Попитан ще се излъчват ли контактни групи за съставяне на правителство, той отговори: „Да видим какво ще стане. За момента няма никакви разговори, но едно е ясно – тази подкрепа не е просто математически сбор. Ясно е, че ако и трите партии не подкрепят това мнозинство, то не може да съществува по този начин. Това сте го видели. Имало е ред ситуации. ДПС винаги е било стабилизиращ фактор и ще бъде, но да видим какво правят колегите. Това, което правят, не е нормално“.

По време на изказването си Пеевски шеговито уточни, че с Христо Иванов „не сме си седели в скута, а той в моя“, напомняйки за вчерашния скандал в между партньорите, при който депутатът от ДПС обвини Иванов, че е пил мазно турско кафе в кабинета му и лобира за новия главен прокурор и негов заместник.

Източници: news.bg, glasove.com

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...