Новини от Пловдив » Важно » 100 г. отпразнува преживелият холокоста ветеран от Втората световна Аврам Ниего
Важно Регион Суматоха Хасково

100 г. отпразнува преживелият холокоста ветеран от Втората световна Аврам Ниего

Снимка: XNEWS
  • Кръвното му и сега е 120 на 80, не пие, не пуши, не гледа некролози и не се среща с хора, които говорят само за болести

Един век отбеляза в дома си в Хасково Аврам Исак Ниего. Той е преживял холокоста и е ветеран от Втората световна война. Пред свещичките на тортата той си пожела още малко здраве, пише XNEWS.

„Добре се чувствам. Кръвното ми е 120 на 80, пулсът – 60. Рецепта няма. Генът е много важен и начинът на живот- не пия и не пуша, не гледам некролози и не се срещам с хора, говорещи само за болести“, споделя дядо Аврам.

Столетникът разказва, че се е радвал на прекрасна съпруга, от която има син и дъщеря, дарили го с 4-ма внуци и 4-ма правнуци. „Всеки ден решавам по една кръстословица и гледам мачове. Четях романи и почти всичките книги на любимия ми Ерих Мария Ремарк, но сега чета само вестници“, допълва той.

Ветеранът разделя живота си на 4 етапа. „Най-тихият и спокоен живот бе преди началото на Втората световна война. Евтино беше тогава – един килограм ягоди струваше само 3 стотинки“, спомня си той.

Най-тежък бил животът му по време на войната. Третият етап за него бил по време на социализма и сега четвъртият – демокрацията. „Дали ще доживея пети етап? Не знам“, казва юбилярът с усмивка.

От Съюза на ветераните, подполковник Петър Петров от Военно окръжие-Хасково, майор Георги Пасков от 31 механизиран батальон и хасковският кмет Станислав Дечев поздравиха ветерана от Втората световна война.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...