Новини от Пловдив » България » Доган: ДПС расте електорално, Вашата задача е да разширите периферията
България Важно Политика

Доган: ДПС расте електорално, Вашата задача е да разширите периферията

Ахмед Доган
Ахмед Доган

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се извини, че не може да присъства лично на Конференцията, но отправи своето традиционно обръщение, което бе прочетено от водещата Искра Михайлова пред делегатите.

Ето какво каза почетният лидер:

„Скъпи депесари, живеем в сложно, много динамично и непредвидимо геополитическо време. Световните институции не могат да намерят инструменти за спиране на войните. Всеки ден сме свидетели на много жертви. Включително и на деца. Това оставя у близките им желание за мъст, семената на раздора и мотивите за отмъщение се прехвърлят в поколенията. Легитимните представители на световния ред все още не могат да намерят решение, това предизвиква и огромна хуманитана криза.

Искам да привлека вниманието ви към три въпроса. Първо – евентуалните промени в НАТО и сигурността на Европа. Второ – предизвикателствата на предстоящите европейски избори. И трето – смисълът на идеята за двама председатели на ДПС.

Основен проблем на нашето време са мирът и сигурността на Европа и света, и на всеки един от нас. Директната политическа безпардонност на Доналд Тръмп в изказването му за НАТО, че всеки трябва да си плати сметката за сигурността, която получава от САЩ. Така той положи прагматизма в основата на отношенията в алианса. Това събуди европейските елити от комфортната дългогодишна дрямка. Това извади на показ нашите съмнения за сигурността. Това шоково въздействие ни показа колко бързо се променя светът, в който живеем. Нашето световъзприемамне не е готово за подобни радикални промени на представите ни за мир и сигурност. Светът се променя много по-бързо, отколкото можем да възприемем, той се развива по-бързо от нас.

Въпрос на време е това да се случи, независимо кой ще е президент на САЩ и дали ще се хареса на Европа. Европа трябва да преосмисли ролята си на втора цигулка в геополитическата сигурност.

Сигурно ще има и нов прочит на североатлантическия договор. Преформатиране на отговорностите на страните-членки и предефиниране на ролята на някои от тях. В следващите десет години ни очаква дясна милитаризация на света и на Европа. В обозримо бъдеще желанието ни да живеем с идеята на романтичния хуманизъм ще бъде с ограничени опции.

За ДПС предстоящите евроизбори ще бъдат важен тест. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и значението на ДПС на фона на властовите недоразумения и ротации. Формулата избори 2 в 1 може да доведе до непредвидими последици. В следващия европарламент все повече ще се говори за националните интереси. И пронационалистическите партии ще се оформят като съюзници на консерваторите.

Съпредседталеството на ДПС означава дебат и контрапункт на едноличното управление. То се налага като форма на лидерство в различни европейски страни. И в България. Идеята за двама предсетаели на ДПС има три причини – борбата за спазване и защита на нашите права и свободи, благодарение на което ние сме това което сме. Второ – в последните години ДПС разширява електоралния си периметър, което изисква и адекватно електорално представителство.

Трето – ние трябва да съживим модела си на работа с реалните хора. Ако този постоянен ангажимент към нашите избиратели не се превърне в приоритет, опасността да се превърнем в бутикова платена партия е реална. Затова предлагам на вниманието на конференцията гласуването на двамата кандидати да бъде в пакет – едновременно, така ще демострираме единството на парктията

Скъпи депесари, свидетели сме на зараждането на многополюсен свят, за което говоря от години. Живеем в изключително интересно време. Пожелавам Ви да превърнем мира, сигурността и просперитета на всички в лична мотивация за живот на всеки от нас,

Винаги ваш Ахмед Доган“

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...