Новини от Пловдив » България » Ердоган към конференцията на ДПС: България е много ценен съюзник и надежден приятел за Турция
Балкани България Важно Политика Свят

Ердоган към конференцията на ДПС: България е много ценен съюзник и надежден приятел за Турция

„България е съюзник и надежден приятел на Турция“, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеопослание по повод 11-ата Национална конференция на Движението за права и свободи (ДПС), съобщават от Дирекцията по комуникации на турското президентство, цитирана от БТА. В обръщението си турският държавен глава изтъкна, че отдава значение на укрепването на турско-българските отношения и че двете страни са съюзници и приятели. Ердоган поздрави всички участници в конгреса и благодари за поканата за участие. Той добави, че може да се включи само чрез видеовръзка заради интензивното темпо на подготовката за предстоящите на 31 март местни избори в Турция.

„Обръщаме особено внимание на развитието на отношенията между Турция и България. Стремим се да подобрим отношенията си във всички области. Вярвам, че това е в интерес на двете страни“, изтъкна Ердоган. Той подчерта ролята на изселниците в Турция и изрази задоволство, че ДПС се е превърнало в един от крайъгълните камъни на българската държавна политика и демокрация. „Движението има принос за не само за сътрудничеството между Турция и България, но и е постигнало и значително успехи в защитата на нашите сънародници. Вярвам, че новоизбраните кадри ще продължат своята политическа дейност с това си разбиране, с пълно единство и солидарност и с по-приобщаващ и всобхватен подход, като дадат приоритет на очакванията на избирателите“, каза Ердоган. „Нашата съседка България е много ценен съюзник и надежден приятел за Турция“, подчерта турският президент.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...