Новини от Пловдив » Важно » Илашчук: Без Украйна европейците ще останат сами срещу варварството
България Важно Войната в Украйна

Илашчук: Без Украйна европейците ще останат сами срещу варварството

„Подкрепата на България за нашия народ се усили значително. Ние изключително високо оценяваме помощта на България“, заяви за бТВ посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук.

„Ситуацията на фронта не е патова, както някои се опитват да внушават. Ситуацията е много сложна и изисква специален подход и решения. В Украйна вървят активни бойни действия на фронтова линия дълга над 1000 километра. Има смърт и разруха по цялата ни територия. Украйна е много благодарна на България за присъединяването й към 4 от точките на мира, които ние предлагаме. Над 55 000 украинци в момента се намират в България, ние сме много благодарни за грижата“, каза още Илашчук.

„В момента Украйна не контролира към 20 процента от територията си. Това е зона на престъпления против нашето население – убийства, изтезания, над 200 000 украински деца са откарани от началото на войната. Това е геноцид и кражба на генофонд.

Деокупацията е наш основен приоритет. Хората ни в окупираните територии мечтаят завръщане към мирния живот в границите на Украйна.

Невъзможно е да се опише състоянието на хората в Украйна в условията на тази високотехнологична война. Непрекъснато падат ракети, има удари. Изключително трудно е, но за нас няма друг вариант, освен победа. Другото ще означава смърт и унищожение. Не вярваме в компромис с руснаците и в хибридни решения, те се превърнаха в държвава терорист и заплаха за цивилизования свят“, коментира посланикът на Украйна.

„Благодарни сме на българското правителство за военната помощ. Това ни помага в нашата борба за всеки сантиметър украинска земя. Всеки вид въоръжение, всяка техника означава повече спасени хора. Нивото на доставките на оръжие и тяхната динамика не са достатъчни, за да изгоним Русия от Украйна. Нужни са нови механизми и нови логистични решения. Възлагаме значителни надежди на предстоящата юбилейна среща на НАТО. Ежедневно загиват мъже и жени в Украйна. Без Украйна европейците ше останат сами срещу варварството“, обобщи Олеся Илашчук.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...