Новини от Пловдив » България » Радев: Да окажем натиск за разкриване на всички зависимости
България Важно Мнения Политика

Радев: Да окажем натиск за разкриване на всички зависимости

Румен Радев

„Да оказваме натиск, за да бъдат разкрити всички зависимости“, каза президентът Румен Радев след официалното откриване на Общото събрание на адвокатите от страната. „Според мен е изключително важно да не позволим скандалите, които палят около себе си, меморандумите, които се подхвърлят, да не отклонят вниманието от основния въпрос – а той е изсветляване на нерегламентирано влияние и изсветляването на всички тайни магистратски клубове и стигане до сърцевината, не само в съдебната система, но и откриване на политическите покровителства, защото знаем, че една таква брутална изградена мрежа за влияние върху правосъдната система няма как да мине без политическо покровителство“, каза Радев.

По думите му „каквато и да е съдбата на това правителство, ние трябва да стигнем до края“. „Ако няма съответната политическа воля сред управляващите, ще имаме за в бъдеще превзети институции. Най-вероятно тези клубове ще надживеят ротацията“, предупреди президентът. Радев призова да се оказва натиск , както от обществото, така и от медиите, върху отговорните институции, така, че да бъдат разкрити всички зависимости.

„Ако ние продължаваме по същия начин ще затънем в беззаконие и безнадеждност. Затова е особено важно да има силна обществена реакция и натиск“, смята президентът.

За годишнината от войната в Украйна той каза: „Заклеймихме агресията на Русия срещу Украйна. За съжаление виждаме, че тази война вече втора година не спира. Напротив – тя се разраства. Тя вече е заплаха за глобалния мир и сигурност. Тя прехвърли границите на региона с разруха, бедност, кризи от всякакъв характер“, посочи президентът. „Апелът трябва да бъде особено към ЕС да търсим най-сетне автономно решение за прекратяване на военните действия и да седнем на масата на преговорите“, призова Радев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...