Новини от Пловдив » България » Юнал Лютфи откри конференцията на ДПС
България Важно Политика

Юнал Лютфи откри конференцията на ДПС

Доайенът на ДПС Юнал Лютфи откри Националната конференция на Движението. „Не за първи път откривам такъв форум, но този път нещата са различни“, каза в началото Лютфи. „В момент на най-тежка политическа криза, ДПС взе нещата в свои ръце и успя да сформира мнозинство в парламента. Заедно с това се излъчи правителство, но без наше участи, което показва нашата политическа отговорност към държавата“, каза още той.

„Политиката е изкуството на компромиса. Компромисът извън личното его и стабилността на държавата. Ние се превърнахме в двигателя на така желания от всички български граждани консенсус. ДПС успя да върне управлението на страната в Парламента. Никой не бива да забравя, че България е парламентарна република“, допълни Юнал Лютфи. Според него ДПС трябва да се представи максимално добре на предстоящите европейски избори. „Д-р Ахмед Доган аргументирано предлага партията да се оглави от двама души – Делян Пеевски и дългогодишния депутат и бивш екоминистър Джевдет Чакъров, който е лекар по професия“, каза Лютфи и подчерта, че те имат шанс да надмогнат злободневието и да предложат решение на големите проблеми от реалната политика.

Конференцията се провежда под надслов: „Новото начало – заедно с хората!“. Тя е разделена на две части – открито и закрито заседание. Изборът на нови председатели ще стане в закритата част. Ще бъде представен и доклад на XI-та Национална конференция на Движението, като текстът му вече е предоставен на медиите. В него се отчита, че конференцията се провежда в критичен момент от развитието на модерното общество и критичен момент от развитието на България. Форумът ще премине при строги мерки за сигурност. Сред гостите на конференцията са евродепутати, членове на Либералния интернационал, както и дългогодишният лидер на европейските либерали Греъм Уотсън, множество депутати от турски парламентарни партии, делегати от други държави.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...