Новини от Пловдив » България » Йорданова: Меморандумът не е ултиматум, а механизъм
България Важно Избори 2023 Мнения Политика

Йорданова: Меморандумът не е ултиматум, а механизъм

Надежда Йорданова
Надежда Йорданова

Разумно и отговорно поведение трябва да има и ротацията да се случи при ясни и прозрачни условия. Предходните 9 месеца показаха ясно, че за управляващото мнозинство трябва да има механизъм за взимане на решения и да е ясно кой носи отговорност за предложенията и решенията. Toва заяви депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова пред бТВ.

България трябва да бъде управлявана от редовно правителство, настоя Надежда Йорданова.

Йорданова добави, че разговорите за меморандума на ПП-ДБ за ротацията предстоят и очаква да се случат. „Нямам никакви притеснения, че разговори ще има“, сигурна е Йорданова в разговорите за меморандума за ротацията. Последните 9 месеца показали, че е необходимо трябва да има определена публична част и ясно изразени позиции.

Надежда Йорданова допълни, че меморандумът е написан от ПП-ДБ. Меморандумът не е ултиматум, но не е и коалиционно споразумение. Това е по-скоро механизъм за взимане на решения. Не са водени разговори за подписване на коалиционно споразумение, посочи Йорданова.

Тя добави, че разговорите за ротацията тепърва започват. Трябва да се определят най-добрите хора и кой носи отговорност както за предлагането, така и за подкрепата. Таблицата за умножение и правилата за събиране и изваждане на помагат на никого, коментира Надежда Йорданова.

 За казуса около покойния вече Мартин Божанов-Нотариуса, Надежда Йорданова обясни, че й е бил известен случая около заплахите спрямо съдия Владислава Цариградска. Тя се надява да се разплете случая около Нотариуса. Много е важно политиците да не оставят интересът да спадне и да не бъде поредното чудо за 3 дни. Не мога да приема, че разследването за Пепи Еврото ще приключи безславно, както и странното отношение на Софийска районна прокуратура, която е оставила над 20 сигнала без последици, изтъкна Йорданова.

Тя добави, че схемата на Нотариуса надхвърля мрежата на съдебната система и е трудно човек да си представи, че това се е случвало без определен политически гръб.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...