Новини от Пловдив » Важно » Какво му стана на Стоичков?
Важно Диагнозите на д-р Харсъзов Мнения Посоки

Какво му стана на Стоичков?

Стоичков рекламира, милиони гледат
  • Както е тръгнало, Камата скоро и по „Бразди“ ще се появи, нали класиката е модерна

 

Д-р Йордан ХАРСЪЗОВ, специален коментатор „По изборите“ и след това за ПловдивПрес


От известно време хората масово се чудят какво му стана изведнъж на Христо Стоичков, че взе да проявява такава привързаност към България. Както й беше разсърден, въпреки че никой така и не разбра защо, освен че журналистите в нея били тъпи цървули и го критикували, без да разбират нищо. Даже шамароса един известен фоторепортер от часовата пресгрупа, заснел го на маса в БарЦелона.

Навремето Камата заяви, че

„България не му е дала нищо“,

което предизвика и бурен отзвук в обществото. Добави и, че си е добре в Америка и няма никакво намерение да се връща тук.

Е, после май малко съжали, даже се извини пред Сашо Диков, а хората бързо му простиха, защото всички вече бяха свикнали с мисълта, че думите на Христо обикновено нямат нужда от задълбочено анализиране.

Но ето, че от известно време насам той се завърна, и то как!

Като се започна с безумните реклами, в които влюбеният Рачков тичкаше към него като една Фиона към Шрек, мине се през не по-малко нелепо изглеждащия Горан Брегович и се стигне до диалога му с Дара, от който се разбира, че се е върнал в България заради хляба на Кауфланд.

Няма какво да се лъжем,

Стоичков си притежава таланта да дразни,

но с последните си изяви започна да притеснява и най-верните си почитатели. Накрая се появи и в безумното нещо, в което малки момиченца се правят на Лили Иванова – а бяхме свикнали да е обратното.

С тази активност нищо чудно скоро и в „Бразди“ да го видим, коментират в социалните мрежи. И доколкото той

наистина взе да пресолява манджата,

основната критика към него е, редно ли е звезда, па макар и малко със задна дата, да рекламира хазарт, бизнес не дотам чист, който е разбил много животи.

Намират се и такива, които го защитават. Сред многото коментари в мрежата и е следният:

„Е, той не е „морален стожер“,

нито изтъчнен интелектуалец. Беше само много добър футболист. И все пак изглежда като „невинно пионерче“ пред наркомана Марадона, Райън Гигс, който 8 години чукаше жената на брат си и изневери на собствената си, докато беше бременна, или изнасилвача Дани Алвеш. Да не говорим пък за някои други от „четвъртите в света“, които съсипаха българския футбол и направиха далавери в БФС.“

Други пък контрират:

„Защо Бекъм успя да превърти славата и таланта си на терена в много успешна бизнес кариера след това, а Стоичков вегетира с реклами на хазарт?

Да си успял е и отговорност, не само слава. Когато знаеш, че има стотици хиляди, които ти вярват и да се възползваш от това, какво е? Нима Стоичков не знае, че неговите реклами могат да затрият хиляди животи!“

Често повтаряната мантра, че стотици хиляди му вярвали,

разбира се, е малко преувеличена,

защото, още докато наистина беше голяма звезда, хората се забавляваха с изцепките му и се разказваха какви ли истории, кои верни и кои не, като тази за иконома му, който го попитал: „Господинът ще желае ли още нещо, или да ходя да си е.. п…та лелина?“

Знаеше се също така, че определено бизнес начинанията не бяха сред нещата, в които е добър.

Но тогава това вървеше редом с възхищението

към чудесата, които наистина правеше на терена. Сега тях ги няма и

с всеки ден нарасва опасността сегашните деца наистина

да го запомнят като „онзи дядо от Кауфланд“.

Хубаво е авторите на тези реклами да заведат Камата на логопед и да му уредят един курс по правоговор, преди да гу пуснат в ефир, защото от един от последните клипове се чува ясно само „Знам, знам“  и „Кауфланд“, а останалото е нещо от рода на „качесиниполукти и заяжтяамжтяц“. Защото стремежът да се чуе автентичния говор на главния герой заслужава адмирации, но все пак трябва и да му се разбира какво казва. Или пък авторите на рекламните клипове имат някакви други цели? Ако е така, те ги постигат на 200 %.

Дали наистина внезапната му привъзраност към родината се дължи на това, че е закъсал с парите, каквито слухове вървят, няма как да знаем. Обаче е факт, че може би трябва да преосмисли някои свои изяви. Той Вазов едва ли е чел много, но

все пак може някога да е чувал думите на Рачко Пръдлето: „А челяк защо живей? За една чест и за едно красно име.“

Или пък може някой доброжелател да му напомни какво предупреждават папите при короняснавето им: „Така преминава световната слава“. За да помисли малко все пак дали да приеме поканата на „Бразди“. Нали и той в този дух показва, че класиката е модерна.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...