Новини от Пловдив » Важно » Украински депутат: Ще воюваме с Китай, Иран, Северна Корея, ако САЩ поискат
Важно Войната в Украйна Интервю Мнения Свят

Украински депутат: Ще воюваме с Китай, Иран, Северна Корея, ако САЩ поискат

Киев е готов да помогне на САЩ във война срещу всеки враг, било то Иран, Северна Корея или Китай, заяви украинският депутат Олексий Гончаренко.

В интервю за Кристиан Аманпур от CNN депутатът от Върховната рада удвои призивите си към САЩ да изпратят на Украйна повече военна помощ. „Съединените американски щати ни казаха: „Ще бъдем с вас толкова дълго, колкото е необходимо“. Сега е моментът да спазим обещанията“, каза депутатът.

Гончаренко порица американските политици, че се фокусират твърде много върху задаващите се президентски избори през ноември 2024 г., като заяви, че Украйна не трябва да бъде „жертва“ на това. Той също така твърди, че подкрепата за Украйна служи на интересите на Вашингтон, независимо от това кой спечели надпреварата за Белия дом.

В случай на бъдеща война американците „ще се нуждаят от хора, които ще застанат рамо до рамо с тях“, но не много нации биха били готови да направят всичко, за да подкрепят САЩ, каза депутатът.

„Украинците са готови… Готови сме да застанем рамо до рамо със САЩ или в окопите близо до Техеран, или в Северна Корея, или близо до Пекин. Няма разлика“, заяви той. – „Защото оценяваме вашата подкрепа.“

Въпреки призива си за повече западна военна помощ, Гончаренко твърди, че Украйна има „втората най-силна армия в свободния свят“ след САЩ, което я прави „много ценен съюзник“.

„Но днес се нуждаем от вашата подкрепа, за да защитим страната си“, добави той, обвинявайки пропуските и забавянето на доставките на оръжие за загубата на стратегическия донбаски град Авдеевка миналата седмица.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...