Новини от Пловдив » Важно » Делото срещу близнаците Динкови – по общия ред, за да може да разпитат и Бизюрев, когато го доведат от Дания
Важно Градът Крими Пловдив Пловдив Важно

Делото срещу близнаците Динкови – по общия ред, за да може да разпитат и Бизюрев, когато го доведат от Дания

Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство и подпомагане при убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица започна. Съдът реши да го гледа по общия ред, за да има възможност за разпит на основния заподозрян Рангел Бизюрев, когато бъде доведен от Дания, където е задържан в момента.

Близките на убития Митко посрещнаха двамата обвиняеми с викове „убийци“. По-рано сутринта те протестираха пред сградата на пловдивската прокуратура с искане делото на не тръгва, докато Бизюрев не бъде върнат в България, а братя Динкови да бъдат обвинени като съучастници в убийството. В залата обаче стана ясно, че Рангел ще бъде екстрадиран и върнат у нас до месец.

Съдия Боян Кюртов ревизира определението си за съкратена процедура по настояване на наблюдаващия прокурор Димитър Костов. Делото беше отложено, както искаха близките на убития Димитър. Според съдията довеждането и разпитването на сочения за убиец Рангел Бизюрев, който е арестуван в Дания, е от изключителна важност за изясняване на обективната истина. След решението на съдията адвокатката на близнаците Светлана Званчева му поиска отвод заради съмнения за предубеденост. Искането ѝ беше отхвърлено.

Следващото заседание по процеса ще бъде на 26-ти март.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...