Новини от Пловдив » Важно » Делото срещу близнаците от Цалапица започва с протест
Важно Градът Крими Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

Делото срещу близнаците от Цалапица започва с протест

Снимка: БНТ

С  голям протест в два лъча  на жители, близки и роднини на убития младеж Димитър Малинов от Цалапица в Районния съд в Пловдив се очаква да започне делото срещу братята Борислав и Валентин Динкови, съобщава Радио Пловдив. Първо хората ще се съберат в 10 часа пред прокуратурата в Пловдив и след това по обед пред Съдебната палата, където в 13.30 е насрочено делото срещу Динкови. Те са обвинени за помагачество при укриването и бягството зад граница на заподозрения като пряк убиец Рангел Бизюрев от същото село. В момента той е задържан в Дания, където обжалва на две инстанции искането на българските власти да бъде екстрадиран у нас.

Предишното съдебно заседание през януари  бе отложено за последен път в очакване Рангел да бъде доведен в Пловдив за разпит.  Тогава съдебният състав предупреди, че  ако до 26- февруари той не бъде приведен у нас,  повече отлагане  на процеса няма да има. Засега няма информация Бизюрев да е екстрадиран.

Протестиращите от Цалапица настояват да не се дава ход на делото срещу близнаците до връщането му. Те се опасяват, че при това положение братята, прехвърлящи изцяло върху  него вината  като убиец, ще се разминат с незначително наказание под  5 г. лишаване от свобода, след споразумение по съкратената процедура. Затова близките на убития младеж настояват прокуратурата да промени обвинението към  близнаците Динкови като съучастници в убийството.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...