Новини от Пловдив » България » Проф. Коларова: ПП-ДБ се опитаха да поставят на колене Борисов с меморандума
България Важно Мнения Политика

Проф. Коларова: ПП-ДБ се опитаха да поставят на колене Борисов с меморандума

Заявлението на Ахмед Доган показва, че ДПС ще направи всичко възможно да нажежава огъня и ротацията да се случи, а не да се отива на избори 2 в 1. По време на цялата конференция на ДПС темата беше как точно партията ще излезе на авансцената на българската политика. „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) се опитаха да пакетират в едно ГЕРБ и ДПС с меморандума. Бойко Борисов пък пакетираше ПП-ДБ с ДПС. Меморандумът на ПП-ДБ беше отговор на това пакетиране от страна на Борисов. Това показва, че ДПС е неудобният партньор, а ГЕРБ и ПП-ДБ се опитват да си го прехвърлят.

Това каза в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS политологът проф. Румяна Коларова, която коментира темата за предстоящата ротация на кабинета.

„Всякакви договорки са възможни. Въпросът е колко публични ще бъдат те. Интересно е как ДПС ще влязат в сглобката – като партньор на ГЕРБ или като самостоятелен елемент. С меморандума ПП-ДБ се опитаха да поставят Борисов на колене. Първата причина да мисля така беше, че в меморандума се казваше, че досега ПП-ДБ са се договаряли с ДПС за конституционните промени, но сега вече не им трябват и ГЕРБ да се занимават с тях. Вторият беше, че поискаха външно министерство от ГЕРБ“, разкри тя.

„Надявам се да има ротация на 6 март. Прагматично и разумно би било да има ротация, но не винаги в тези отношения прагматизмът и разумът взимат връх. Има вероятност ротацията да се отложи във времето – до април, до евроизборите, а кабинетът да работи в оставка. Всякакво отлагане на ротацията обаче ще доведе до дестабилизация. Патовата ситуация може да дестабилизира повече, отколкото едни избори“, категорична бе проф. Коларова. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...