Новини от Пловдив » Пловдив » Велизар Цолакидис се оказа общински служител „фантом“
Пловдив Пловдив Важно Район Тракия

Велизар Цолакидис се оказа общински служител „фантом“

Известният футболен фен Велизар Цолакидис се води от дълго време на работа в кметството на район „Тракия“. Това пише Пловдив24 като се позовава на сигнал до медията от читател.

Ето какво пише в сигнала:

„Здравейте! Обръщаме се към вас с недоумение и молба да предприемете незабавни мерки и да дадете гласност на ситуация, от която сме меко казано възмутени и не разбираме как е възможно подобно безхаберие в общинска институция, каквато е районното кметство на район „Тракия“.

Като служители на кметството смятаме, че подобен казус е абсурден, защото ние всеки ден ходим на работа и пoлагаме очаквания от нас труд, за да получим трудовите си възнаграждения за свършеното, но случайно разбираме, че в администрацията на район „Тракия“ има назначено лице, което никога не сме виждали и не познаваме, а той също ежемесечно получава възнаграждение на трудов договор. Работата ни, като служители на районното кметство е тясно свързана и няма как, ако лицето Велизар Василис Цолакидис е наш служител и то от доста дълъг период от време, ние да не сме се срещали и взаимодействали в работните процеси.

Изразяваме желание да се даде гласност на гореупоменатото, защото ако има още такъв тип служители „фантоми“, то те би следвало да бъдат уволнени незабавно от новите ръководства на Община Пловдив, защото все чуваме как общината няма пари и нашите възнаграждения са обидно ниски, но явно въпреки това може да си позволи да плаща възнаграждения на хора, които реално не работят.

С уважение,

Служители на район „Тракия“ – Община Пловдив“

Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Ангел Славов заяви, че е разпоредил пълна проверка на отделите за отбранително-мобилизационна подготовка.

Става въпрос за 30 души, които са разпределени във всички районни администрация. Техните задължения са свързани с охрана на пунктовете за мобилизационна подготовка, в които се съхраняват маски, противогази и т.н., но такива вече няма. Тези служители са назначени на работа с решение на Министерски съвет № 364 от 5 май 2023 г., по функция 2 – отбрана и сигурност. Получават минимална работна заплата, която е делегирана от държавата и с нищо не се ощетява общинският бюджет.

Славов смята да събере всички служители ОМП и лично да провери кой какво прави и работи. Предвижда ревизия на дейността, което е в унисон с идеите на районните кметове.

Конкретно за Велизар Цолакидис заместник-кметът уточни, че е бил назначен на работа от по-преден мандат. Ако се установят нередности, служителят ще си понесе отговорността, категоричен е Славов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...