Новини от Пловдив » Важно » Изкуственият интелект завладява и мобилните устройства
Важно Суматоха

Изкуственият интелект завладява и мобилните устройства

Новите данни на GSMA показват, че в края на 2023 г. в света е имало 4,7 милиарда потребители на мобилен интернет, или около 58 процента от световното население.

Мобилните технологии и услуги представляват 5,4 процента от глобалния БВП през 2023 г., с приходи от около 5,7 трилиона долара и близо 5,5 милиарда души, които ги използват, според данни, публикувани от GSMA днес, в първия ден на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона.

Откривайки конгреса, генералният директор на „GMSA“ Матс Гранрид каза, че 65 процента от мобилните връзки в света се осъществяват чрез мобилни оператори.

Успехът на операторите се отразява в това доколко успяват да намерят нови източници на доходи, подобряване на потребителското изживяване, но също и спестявания на капиталови и оперативни инвестиции.

Изкуственият интелект е голяма тенденция за цялата индустрия, която е най-обсъжданата на MWC, независимо дали е оправдана и полезна или не, или е „прекалена“ и доколко и кога различните индустрии ще могат да я приемат предвид разпоредби и други въпроси.

За него ще се говори през следващите години, както и за други предизвикателства.

Тенденциите са още „eSim“ (електронна, а не физическа сим карта), интелигентна мобилност чрез свързани електрически превозни средства, комерсиализация на дронове и дигитализация на железниците, както и силно присъствие на мобилните технологии във финансовата, спортната и развлекателната индустрия.

„MWC“ в Барселона се провежда за 18-ти път от 26 до 29 февруари и като най-голямото събиране на световната мобилна индустрия в Европа събра повече от 2500 компании, повечето от които от Китай, а организаторите очакват около 100 000 посетители./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...