Новини от Пловдив » Важно » След акция с ченгета под прикритие петима остават в ареста за разпространение на много дрога
Важно Крими Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

След акция с ченгета под прикритие петима остават в ареста за разпространение на много дрога

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетите от Окръжен съд мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петима, обвинени в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Мъжете са задържани при полицейска операция на 15. т.м. и са обвинени в това, че през периода от началото на 2024 г. на територията на областите Бургас, Благоевград и Пловдив, са участвали в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да разпространява наркотици.

При провеждане на операцията са открити и иззети 30 килограма марихуана на стойност 602 800 лева.

Пловдивският апелативен съд прецени, че правилно първоинстанционният Окръжен съд – Пловдив е приел, че от разпитите на трима полицейски служители под прикритие, от особено голямото количество иззет наркотик, високата степен на конспиративност на престъпната група, въпреки ранния етап от разследването, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на всеки от задържаните към обвинението, което им е повдигнато за участие в организирана престъпна група и новото обвинение за разпространение на наркотици.

Съдът приема, че няма опасност да се укрият, но при една по-лека мярка, за каквато настояваха адвокатите на всеки от обвиняемите, има реална опасност от извършване на престъпление. Това произтича и от тежките предвидени в Наказателния кодекс наказания за всяко от двете престъпления, а именно от 3 до 10 години лишаване от свобода за участие в организирана престъпна група и от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 до 100 000 лева за разпространение на наркотични вещества.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...