Новини от Пловдив » Важно » Таксиметровите шофьори в Пловдив: Доведени сме до там сами да си купуваме знаци и боя за стоянките
Важно Коментари Мнения Пловдив Пловдив Важно Транспорт

Таксиметровите шофьори в Пловдив: Доведени сме до там сами да си купуваме знаци и боя за стоянките

Вече 4 години таксиметровите шофьори в Пловдив се борят с липсата на стоянки в града. Още през 2020 г. от Общината обещаха, че проблемът ще бъде решен, но до момента не е направено почти нищо в тази насока. Това пишат до медиите от Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи (НАЗПТ).

„С писмо 1515/10.08.2020г. от Общината обявиха, че ще се проведе обществена поръчка за избор на фирма за доставка на пътни знаци, но тя все още не е финализирана.

На 12.01.2024 г. изпратихме писмо с вх. номер НЕТ-151/12.01.2024 до кмета Костадин Димитров, в което поискахме среща, за да обсъдим проблема. До момента не сме получили отговор от страна на кмета.

Липсата на таксиметрови стоянки създава хаос и затруднява работата на таксиметровите шофьори. Принудени сме да търсим места за паркиране, което често е невъзможно, а в някои случаи води до глоби за водачите.

Готови сме да участваме в конструктивен диалог с Общината, за да се намери решение на проблема. Дори предложихме да закупим знаците и боя, за да обособим таксиметровите стоянки, въпреки това не е устойчиво решение и не е наше задължение. И до днес отговор на предложението липсва, което издава явно нежелание от страна на общинската администрация за воденето на не само конструктивен, а на какъвто и да било диалог.

Вярваме, че ще можем да стимулираме диалога между таксиметровите шофьори и Общината, за да се намери трайно решение за липсата на таксиметрови стоянки в  Пловдив, което в крайна сметка ще подобри не само нашите условия на труд, но и качеството на обслужване и достъпност на таксиметровата услуга за жителите и гостите на града“, пише още Володя Домашенко, съпредседател на НАЗПТ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...