Новини от Пловдив » България » Иван Таков: Не приемаме решенията на Националния съвет на БСП
България Важно Мнения Политика

Иван Таков: Не приемаме решенията на Националния съвет на БСП

Не приемаме решенията от Националния съвет на БСП от неделя. Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков на пресконференция в София. В неделя Корнелия Нинова съобщи, че до два месеца партията ще избира нови ръководства на организациите в София и Бургас.

„С колегите председатели на съвети, свикахме пресконференция по една причина заради неистини, които се казаха от неделя до сега. Заседанието нямаше необходимия кворум. Аз и голяма част от колегите не приемаме решенията от неделя, защото са нелигитимни“, заяви Таков.

Таков е категоричен, че те няма да влизат в „общопартийна война“.

„За нас уставът и правилникът бяха потъпкани. Аз и моите колеги не смятаме, че са ни отнети правата, изпратили сме сигнал до общопартийната комисия. До произнасяне на този орган ние сме задължени да си изпълняваме задълженията. След по-малко от три месеца са евроизборите, в СОС ще се гледа бюджет, доклад за референдум на Паметника на съветската армия. За мен е непонятно защо в навечерието на изборите и редовният избор се получава това нещо. Искам да разсея една лъжа. Ние чуваме, че нямало наказания и това било един избор, уставът е категоричен, че ако това решение е в сила, то ще засегне хиляди социалисти. По-тежко за градската организация не може да има. Казвайки това, искам да кажа, че ние ще следваме законовия ред, наистина предстоят много важни седмици, ние сме единни и ще работим за всички ангажименти, които сме поели“, допълни Таков.

По устав комисията трябва да се произнесе до месец.

Общинските съветници от групата на БСП гласуваха за председател на Столичния общински съвет и така беше избран Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Общинските съветници от БСП вярват, че решението за да заработи съвета е било правилно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...