Новини от Пловдив » Градът » На Световния ден срещу тормоза в училище Емил Русинов призова за толерантност и сплотеност
Градът Кадър на деня Общество Пловдив

На Световния ден срещу тормоза в училище Емил Русинов призова за толерантност и сплотеност

Кметът на район „Източен“ Емил Русинов се включи в отбелязването в детска градина „Щастливо детство“ на Световния ден на розовата фланелка против тормоза в училище. Официален гост на събитието беше Надя Танева – изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.
Всеки ден учим децата да зачитат другия без значение на пол, етнос, религия, заяви директорът на детското заведения Евгения Попиванова.


„На този ден искам да призова за толерантност и сплотеност, мир и радост за децата и да помагаме на всеки, който има нужда от това“, каза кметът на район „Източен“ Емил Русинов.
Надя Танева пожела на децата да бъдат здрави и щастливи, да си помагат и да не се разединяват от различията помежду си.

В думите на децата най-често присъстваха мир, любов и приятелство. Те подариха на всички гости ръчно изработени от тях подаръци, а кмета на „Източен“ дариха със сърце със снимки, наречено „Сърцето на „Щастливо детство“.
Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва деня за борба с училищния тормоз, познат като „Ден на розовата фланелка“. Инициативата започва през 2007 година в Канада.

Началото на тази история е поставено от две момчета – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те решават да подкрепят свой съученик, който е подложен на подигравки и тормоз в училище, след като се появява облечен с розово поло.
Двете момчета купуват розови тениски и на следващия ден ги раздадат в учебното заведение на всички, които са съгласни да покажат съпричастност с тормозения им приятел. По този начин те оказват морална подкрепа на своя връстник и приобщават и други към тях.

Инициативата освен това надхвърля границите на училището и се превръща в световна кампания срещу насилието. Целта й е да се повдигне темата за толерантността между връстниците, което прераства в Световен ден против тормоза в училище./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...