Новини от Пловдив » Важно » Освен на държавна хранилка Велизар Първий се оказа и енергиен бос с фирма за солари
Важно Пловдив Пловдив Важно Посоки

Освен на държавна хранилка Велизар Първий се оказа и енергиен бос с фирма за солари

Велизар Цолакидис, наречен от Борисов навремето Велизар Първий, се оказа енергиен предприемач в зелени технологии. Фенът на Бонев, който претендира, че е от най- честните и почтени фенове на Ботев, който винаги се бори за каузата без лични облаги се оказва, че е в още едно нарушение на закона.
Освен, че взима заплата, без да ходи на работа в общината, Цолакидис има и фирма на свое име.

От 2022 година той е съдружник с бившия общински съветник от „Кауза България” Едуард Сарафян във фирма „Солваре” ООД, като основния й предмет е пpoизвoдcтво и пpoдaжбa на eлeктроенергия от възобновяеми енергийни източници. Капиталът е 10 000 лева, като двамата имат по 50% дял. Управител на дружеството е именно Велизар Цолакидис, при това докато е с действащ трудов договор към Община Пловдив. От 2016 година той е на трудов договор в звеното „Обществен ред и управление на кризи”, като получава заплата от Министерски съвет.

По закон обаче лице не може да работи в публична администрация, ако е съдружник и управител на търговско дружество, гласи чл. 107 от Кодекса на труда.

Според Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, когато е осовал фирмата, Велизар Цолакидис е имал 7- дневен срок да напусне работа, което обаче не е направил. Глобата за това е между 1000 и 3000 лева.
Освен това по закон трябва да подава и годишна декларации в Община Пловдив и не е ясно дали в тази декларация, той е обявил участието си във фирмата. Така може да се окаже, че Цолакидис е подписвал и декларация с невярно съдържание. Според чл. 313 от Наказателния кодекс това е престъпление, което се наказва с до 3 години затвор.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...