Новини от Пловдив » Важно » Пловдивчани от „Кючука“: Срам, тротоарът по „Даме Груев“ още няма фуги
Важно Градът Мнения Община Пловдив Пловдив Важно

Пловдивчани от „Кючука“: Срам, тротоарът по „Даме Груев“ още няма фуги

Снимка: Даниел Кондаклиев

Месеци след приключване на прочутия ремонт по улица „Даме Груев“, живеещите в „Кючук Париж“ продължават да се оплакват от последствията му.

„Срамота е. Става въпрос за обикновен тротоар, не е Хеопсовата пирамида. Първо го объркаха, после промениха проекта, доправяха настилката. Минаха месеци, а между плочите не е фугирано, оставиха го ей така“, ядосват се ежедневно преминаващите покрай бившето кино „Въстаник“, сега читалище „Христо Ботев“.

Хората са недоволни, защото неуплътнените с фуги плочи се движат под краката им, освен това отворите се пълнят с всякакви боклуци. „Не е само новата добавена част на тротоара. По-надолу е тази, която направиха най-напред. Много от „старите“ плочи също нямат фуги“, недоумяват хората от квартала.

Припомняме, че ремонтът на „Даме Груев“ бе поверен на фирмата „Парсек груп“ срещу инженеринг за 7 милиона и половина. Ремонтът, който започна в края на 2021 година, трябваше да приключи десет месеца по-късно, но се превърна в тегава сага, сроковете не бяха спазени, а следите от работата на строителите още се виждат по зелените площи пред емблематичната сграда на бившето кино.

Почистването на терена и възстановяването му е сред задълженията на фирмата-изпълнител. Въпреки това все още на място има купища строителен отпадък, а от тревата е останало само голямо кално петно.

„Да дойдат и да си оправят тротоарите, може някой пешеходец да пострада“, препоръчват живеещите в „Кючука“ и стъпват внимателно по проблемния участък.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...