Новини от Пловдив » Градът » Пловдив се включва в инциативата за подкрепа на хората с редки болести
Градът Общество Пловдив

Пловдив се включва в инциативата за подкрепа на хората с редки болести

Община Пловдив
Община Пловдив

В последния ден на месец февруари целият свят ще изрази подкрепата си към хората с редки болести. Пациентски организации и техните партньори обединяват усилията си за повишаване на осведомеността за редките заболявания и за проблемите на милионите хора, засегнати от тях. Кампанията е създадена от EURORDIS и нейния съвет на националните сдружения през 2008 г., като постепенно се превръща в световен феномен. Всяка година стотици градове участват в тази мащабна инициатива.

Пловдив, чрез Националния алианс на хората с редки болести, се включва в нея още от самото й създаване до днес, като не е пропусната нито една година. Нашият град поставя началото на каузата на хората с редки заболявания. Тук се намира и единственият в България Институт по редки болести.

На 29 февруари (четвъртък) от 12.00 часа пред Община Пловдив, ще се извие обединяващо хоро на подкрепата, а в небето ще полетят разноцветни балони – символ на хилядите видове редки диагнози по света. Инициативата ще бъде заснета с дрон и отразена в социалните мрежи.

Мероприятието е под патронажа на кмета на Пловдив Костадин Димитров. То се организира от Националния алианс на хората с редки болести в партньорство с Община Пловдив и с подкрепата на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, учениците от 4а клас от СУ „Димитър Матевски“, Професионална гимназия по битова техника и фолклорна формация от село Орехово./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...