Новини от Пловдив » Важно » С камбанен звън, поход-поклонение и концерт община „Родопи“ ще отбележи Трети март
Важно Празникът Регион Родопи

С камбанен звън, поход-поклонение и концерт община „Родопи“ ще отбележи Трети март

С тържествени церемонии всички населени места в община „Родопи“ ще отбележат 146 години от Освобождението и националния празник.

Кулминацията на събитията ще бъде в село Брестник. Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов кани гражданите на проявите, посветени на Трети март. Тържественият ритуал започва в 17:30 часа пред Руските паметници в селото. В знак на почит и признателност към отдалите живота си за свободата на България и населените места от община „Родопи“ ще бъдат поднесени венци цветя. Програмата включва рецитал на учениците от ОУ „Васил Левски“ и децата от ДГ „Надежда“. От 18:30 часа в залата на НЧ „Саморазвитие“ ще се състои празничен концерт с участието на формация „Гергьовден“ и самодейния състав на читалището. Тържественото честване на Националния празник Трети март в Брестник ще завърши с празнична заря от 20:00 часа.

Паметта на загиналите за Освобождението ще бъде  почетена от 10:00 часа с едноминутно мълчание пред мемориала на руските войници в местността „Каламица” край село Цалапица – лобното място, където се е състояла една от най-големите освободителни битки. От 11:00 часа за поредна година, по повод националния празник на България, в Цалапица организират флашмоб под надслов „Пробуждане с хоро”.

В Марково тържествата започват в 11:00 часа с рецитал на децата от НЧ „Алеко Константинов-1907“ и полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните.

С камбанен звън в Дедово ще възвестят Освобождението, а в Извор ще почетат делото с поход-поклонение. С гражданско поклонение националния празник ще бъде честван в Белащица, Браниполе, Златитрап, Крумово, Първенец, Устина и Ситово.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...