Новини от Пловдив » България » Нинова: Европа ни изпраща убийци и изнасилвачи от Сирия и Афганистан
България Важно Политика Свят

Нинова: Европа ни изпраща убийци и изнасилвачи от Сирия и Афганистан

Българското правителство и това мнозинство превръщат България в наказателна колония за престъпници, убийци, изнасилвачи и перачи на пари. Това съобщи пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова и, за да илюстрира тезата си, тя показа документ на немски език. По думите ѝ всеки може да го види на интернет страницата на Баварската държавна служба по убежищата и репатрациите.

Тя посочи, че в официалния документ пише, че на 8 февруари 2024 г. от летището в Мюнхен за София са излетели и пристигнали 21 души.

„Сред репатрираните бяха шестима души, които бяха осъдени за убийство, непредумишлено убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, сексуални престъпления, грабежи и пране на пари“, цитира Нинова абзац от документа.

Срещу половинчатия и почти никакъв Шенген са поели ангажимент България да се превърне в център на престъпници. Изникват много въпроси – къде в България се намират сега тези хора, защото те би трябвало да са в затвора, щом Германия твърди, че са осъдени. Вероятно се разхождат измежду нас по българските улици. Никой не дава смислен отговор, Денков отрича и казва, че всявам страхове, коментира Нинова.

Тя попита как така външният министър Мария Габриел и председателят на въшната комисия в парламента в лицето на Бойко Борисов не знаят за такова нещо. Според нея Борисов „го играе на възмутен“, но той знаел за това и е разчитал истината да не се разкрие.

„Случващото се е изключително опасно. Нещата тръгнаха от Австрия, а ето че и Германия се присъединява към връщането на мигранти и то какви… Те няма да ни върнат лекари и инженери, а ни връщат убийци, изнасилвачи и перачи на пари“, каза още лидерът на социалистите.

Тя посочи, че нито от премиера Денков, нито от Мария Габриел са получили някакъв смислен отговор, а единствено общи приказки по Дъблинското споразумение.

Тези самолети кацат в пълна мистерия и тайна, свалят ги зад някакви паравани тези хора… Искаме истината и това да спре, България не може да бъде гето на престъпници и убийци от Афганистан и Сирия. Погубват държавата с всеки изминал ден, разкритикува управляващите Нинова.

Лидерът на БСП обърна внимание и на заглавието на документа: „Успешно депортиране на престъпници в България“. И съобщи, че следващата стъпка ще бъде да се обърнат за повече информация към Министерството на вътрешните работи, след като премиерът, външният министър и председателят на въшната комисия не искат да отговорят.

„Представете си, че са в лагер от отворен тип… те се разхождат някъде спокойно сред нас. И ние нито ги знаем кои са, нито къде са“, алармира Нинова.

На въпрос дали трябва да се иска оставката на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, Нинова отговори, че той трябва да се оттегли, докато приключат проверките срещу него./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...